KOFFIECONCERT 2022 

Op zondag 25 september 2022 trad het AWM aan voor een nieuwe invulling van een concert. In “Het Anker” in Wierden werd een koffieconcert verzorgd. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het koor werd op een zondagmiddag om 12.00 uur onder het genot van een kop koffie voor de gasten een luchtig concert gepresenteerd.

Het AWM stond onder leiding van Frauke Langbein. De pianobegeleiding werd verzorgd door Bert Webbink uit Vriezenveen.

Het AWM kwam met een luchtig programma met een aantal bekende bij mannenkoren geliefde nummers, zoals onder andere Plovi Plovi, Mnogajal jeta, We”ll meet again, maar ook meer eigentijdse nummers kwamen aan bod, zoals Alles wat ademt van  Rob de Nijs  en Mull of Kintyre.

Ook werd het publiek gelegenheid geboden mee te doen in een aantal “meezingers”.

Bert Webbink verleende als begeleider van het AWM weer zijn medewerking op zijn bekende wijze, dat zowel bij het koor als bij het publiek bijzonder in de smaak viel.

Al met al een mooi en goed verzorgd concert voor een goed gevulde zaal bij Het Anker, waar met veel tevredenheid op terug kan worden gekeken.

Het was voor de organisatie een spannend experiment, omdat dit totaal nieuw was voor koor en publiek.

Het enthousiasme van beide kanten is een stimulans voor het koor om op deze wijze door te gaan met het programmeren van haar programma.

NAJAARSCONCERT M.M.V. RUSSISCH VOCAAL ENSEMBLE 

Op zaterdag 12 oktober 2019 trad het AWM aan voor het najaarsconcert in de Gereformeerde Kerk. Aan dit concert werd meegewerkt door het Russisch Vocaal Ensemble uit Almelo onder leiding van Nadja Fedosova. Het AWM stond onder leiding van Frauke Langbein. De pianobegeleiding werd verzorgd door Bert Webbink uit Vriezenveen.

Het AWM bracht een aantal bekende mannenkoor liederen ten gehore, zoals het Priesterkoor, die launige Forelle maar ook een aantal meer eigentijdse nummers werden met verve voor het voetlicht gebracht.

Zo klonk een mooi uitgevoerde “Pastorale” van Boudewijn de Groot en ook Alles wat ademt van  Rob de Nijs werd enthousiast gezongen door het koor.

Het Russisch Vocaal Ensemble bracht in het blok voor de pauze  liederen uit de Russisch Orthodoxe liturgie. Na de pauze vergastte het koor het publiek op Russische volkszang. Dit koor bestaande uit  plusminus 20 zangers wist het publiek te boeien met  deze toch typische gedragen klanken uit het Russisch repertoire.

Bert Webbink verleende als begeleider van het AWM voor de eerste keer zijn medewerking en dit viel zowel bij het koor als bij het publiek bijzonder in de smaak. Direct na de pauze speelde hij op het orgel een aantal variaties op de symfonie nr. 9 van Beethoven. Hij liet duidelijk merken dat hij ook met dit instrument voortreffelijk uit de voeten kan.

Al met al een mooi  en prachtig concert voor een goed gevulde Gereformeerde Kerk, waar met veel tevredenheid op terug kan worden gekeken.

NAJAARSCONCERT CMK VRIEZENVEEN  samen met ALGEMEEN WIERDENS MANNENKOOR

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor werkte op 17 november 2018 mee aan het najaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen in de Grote Kerk in Vriezenveen. Aan dit concert werkte het ons koor mee  met een inbreng bestaande uit een blok traditionele mannenkoornummers, aangevuld met een blok  meer eigentijdse muziek. 

De koren kozen voor dit concert  voor een gevarieerd programma van bekende, maar ook minder bekende liederen, die in ieder geval bedoeld waren om het publiek te verwarmen in deze herfstperiode. 

Het AWM stond onder leiding van Frauke Langbein en werd aan de piano begeleid door  Arie Kraak. Het Vriezenveens koor stond onder leiding van Henny Hoedeman, met Bert Webbink aan de piano. Als intermezzo tussen de koorzang werd het concert aangevuld met een door Arie Kraak verzorgde improvisatie op de piano.

VOORJAARSCONCERT 2018

Op zaterdag 21 april 2018 presenteerde het AWM zich in het voorjaarsconcert.

Het koor onder leiding van Frauke Langbein en begeleid door Arie Kraak op de piano startte het concert met het ingetogen Sanctus, gevolgd door een blokje traditionele stukken. Zoals Tebe Pojem, Die Nacht en You raise me up. De verdere bijdrage van het koor bestond uit modernere muziek zoals Chanson d’amour en The Lion sleeps tonight..

Als speciale gasten waren burgemeester en mw. Robben aanwezig.

Aan het concert werd meegewerkt door het blokfluitensemble FEW dat in en tweetal blokken liet horen dat blokfluitklanken het beluisteren meer dan waard zijn.

Het vrouwenkoor Mille Colori uit Vriezenveen onder leiding van Henny Hoedeman met aan de piano Bert Webbink bracht in een tweetal blokken eigentijdse muziek ten gehore.

Een geslaagd concert werd samen met het publiek afgesloten met de traditionel Zena.

NAJAARSCONCERT 2017

Op zaterdag 18 november 2017 trad het AWM aan voor het najaarsconcert in de Gereformeerde kerk. Aan dit concert werd meegewerkt door het vrouwenkoor Mar-Cant uit Markelo. Beide koren stonden onder leiding van Frauke Langbein.

Bijzonder aan dit concert was het feit dat ook een projectkoor meewerkte. Dit projectkoor was opgezet om vooral mannen warm te krijgen voor koorzang, maar helaas lukte dit niet. Het aantal mannen bleef zeer beperkt. Het neemt niet weg dat het projectkoor op voortreffelijke wijze de nummers Avond en een Beatles Revue ten gehore brachten.

Ook zou het duo Corelli meewerken, maar helaas werd de harpiste van dit duo uitgeschakeld door een ongeval, waardoor Ferdinand Binnendijk op de mandoline alleen moest optreden. Hij deed dit op een bijzonder goede manier wat hem een groot en warm applaus opleverde van het enthousiaste publiek.

De bijdrage van het AWM bestond vooral uit eigentijdse muziek, alhoewel ook een aantal bekende nuimmers voor mannenkoren niet ontbraken.

Mar-Cant bracht naast bekend repertoire ook een tweetal nummers, To a wild Rose en Largo. Deze twee nummers zijn uit het hoofd gearrangeerd door vrouwen in een Jappenkamp in 1942.

Een geslaagd concert voor een enthousiast publiek.

Op 18 december 2016 gaf het AWM haar Kerstconcert

Het Kerstconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor werd uitgevoerd op 18 december 2016 in de Rooms Katholieke Kerk St. Jan.  Aan het concert werd naast het eigen koor meegewerkt door:

  1. Annegreet Rouw,  op de harp;
  2. Ferdinand Binnendijk, mandoline. Hij verving Marleen A-Tjak, die helaas moest afzeggen in verband met zeer ernstige ziekte van haar moeder; 
  3. Jan Willem Timmerman  aan het orgel;
  4. Vocal Group Reset M2M o.l.v. Frauke Langbein


Het mannenkoor stond onder leiding van Frauke Langbein en Inge  ter Halle zorgde voor de piano begeleiding.

Het concert was uiteraard gericht op de komende Kerst. De elementen van Advent: Verwachting, Hoop, komend Licht en Vrede kwamen terug in de liederen. Als koren, solisten en met de klanken van het orgel werden soms ingetogen, soms fel sprankelend deze  thema’s voor het voetlicht gebracht. Het concert begon met een verrassende intro aan het orgel. Jan Willem Timmerman gaf in zijn ouverture al een kleine indruk van de thema’s van het concert. De sferen, soms vragend om te luisteren naar de stilte, in “Lasst uns Lauschen” dan weer vertellend in “Kerstzang” en jubelend bij de klanken van “King all Glorius”.  Ook het instrumentale “Ave Maria” nam ons mee in deze kerstsfeer, net als “Away in a Manger”, dat ons de kerstnacht dichterbij bracht. Het concert werd afgesloten zoals het begon met improvisaties op het orgel door Jan Willem Timmerman. Het koor en de gasten zorgden voor een zeer geslaagd concert, dat door het publiek (in een volle RK Kerk) zeer werd gewaardeerd.

In 2015 bestond AWM 45 jaar

1 - VijverpartijNo songs for old man-02Het najaarsconcert, op 14 november 2015 in de Gereformeerde Kerk, dat werd uitgevoerd in een mengeling van verschillende stijlen in de muziek vormde de afsluiting van het jubileumjaar.  

Voor de pauze klonk o.a. het overweldigende: “Halleluja” uit: “Herr deine Güte” en eveneens:
“Von Dir nur komt Fruchtbarkeit, Wärme und Licht”
uit “Dir Seele des Weltalls”. 

Het ensemble:  “No Songs For Old Men” zorgde voor afwisseling met Traditionels, in de typische  sfeer van de Amerikaanse folksongs. 

Gezien de spanningen in de wereld met afschuwelijke aanslagen op diverse plaatsen in Parijs werd door het AWM, het Essemble en het publiek een krachtig positief muzikaal signaal afgegeven door samen het “We Shall Overcome” te zingen. Een overweldigde ervaring.

Het AWM mocht zich na de pauze presenteren in het nieuwe tenue. O.a. Zigeuner- en wijnliederen brachten de vrolijke noot. 

Op 10 april 2010 bestond het AWM 40 jaar 


20100101Ter gelegenheid hiervan werd er een fantastisch jubileumconcert gegeven. Het koor had zich verzekerd van de medewerking van het orkest “Van Wassenaerconsort”, een strijkorkest samengesteld uit een internationaal gezelschap van professionele musici. Aan de piano nam Gezinus Veldman plaats. 
De Wierdense mannen zongen een gevarieerd repertoire. Hoogtepunten waren het Slotkoor uit ‘Die Zauberflöte” en een potpourri van volksliedjes. Het luchtiger genre met nummers als “Funiculi” en “Kosakenrit” bracht de schwung in het programma.  De zwaardere stukken als “Sanctus” en “Veni Jesu” gaven een mooie balans aan het geheel. Als surprise had het AWM de jonge Duitse sopraan Jennifer Wolf uitgenodigd.  Zij trad samen met het koor op in “Panis Angelicus” en “King all Glorious”. En zij soleerde in “Lauda  mus te” uit de Messia in c”(K.V.427). Het orkest speelde solistisch het betoverende “Die Moldau” van Bedrich Smetana en een vrolijke tango. Al met al een concert om trots op te zijn.

35-jarig bestaan van AWM

20050912Op zaterdag 19 november 2005 traden het AWM en het gelegenheidskoor AWM & Zoon o.l.v. Frauke Langbein aan voor een lustrumconcert samen met de Twentse Politiekapel  o.l.v. Willem Loff. Aan de piano Agnes van der Tuuk. Het AMW bracht o.a. de “Radetzkymars”, “I could have danced all night”, “Kosakenritt” en “Get me to the church on time” ten gehore. De Politiekapel liet zich van haar beste kant horen met werken als “Jamaican Folk Suite”, “A tribute to Edith Piaf”, “La Comparasita” en “Drum time”. En het Projectkoor AWM & Zoon wist de luisteraars te boeien met liederen als “Ramona”, “Java Jive”, “Yellow bird” en “Mein kleiner grüner Kaktus”. Met de politiekapel zong het AWM de “Tritsch-Tratsch” polka en “Funiculi Funicula”. Besloten werd met “You’ll never walk alone”. Een gezamenlijk optreden van het AWM, Politiekapel, AWM & Zoon en het publiek.

30-jarig bestaan van AWM

19990906Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan werd op 8 april 2000 een spetterend concert gegeven met o.a de medewerking van de Johan Willem Friso kapel, Ans Alink, Ernst Daniël Smid en Gezinus Veldman. Onder leiding van interim-dirigent Jaap de Vries opende het koor dit concert met “Capriccio” en “Funiculi-Funicula. Daarna was de beurt aan Ans Alink en Ernst Daniël Smid met een duet uit “” Don Giovanni”. Het koor zong samen met Ernst Daniël Smid en Wout Smelt o.a.: “Die zwölf Räuber” en “Kosakenrit”. Na de pauze bracht de Johan Willem Friso kapel met het programma “Nostalgie” een bonte afwisseling van vele soorten stijlen uit de wereld van de lichte muze. Ans Alink en Ernst Daniël Smid zongen, samen met het orkest ter afsluiting: “Lippen Schweigen” van Frans Lehar. 

22 april 1995 – AWM bestond 25 jaar.

19930801Aan dit jubileumconcert verleenden het Twents Kamerorkest, Ans Alink, Bert Sies en Mannie Smit hun medewerking, met vaste begeleider Gezinus Veldman aan de piano. Het geheel stond onder leiding van Henk de Roo. Met “Tebe Poem” opende het koor dit concert. Samen met Ans Alink zong het koor “King all Glorious”. Met het orkest werden het Jägerchor uit “Der Freischutz” en het “Zigeunerchor” uit “Der Zigeunerbaron” ten gehore gebracht. Tenslotte waren allen te horen in “La Vergine degli Angeli” van Verdi.

Van Wierden naar Wenen

Op 21 april 1990 werd onder de titel “Van Wierden naar Wenen” een sprankelend concert gegeven met medewerking van: “Honest en Truly” – een close harmony group, salonorkest “Die Flegel”, sopraan Lydi Rekers  en aan de vleugel Gezinus Veldman. Het koor onder leiding van Henk de Roo begon dit concert met “Ecce” van Jacob Händel en “Ritters Abschied” van Johanna Kinkel. Honest en Truly liet de toehoorders genieten van het bekende “Mr. Sandman” en “Don’t sit under the appletree”. Het AWM gaf voor de pauze met het: “Chiantilied” en “Wien bleibt Wien al een warming-up tot een gezellige Weense avond met salonorkest Die Flegel en zang van Lidy Rekers.

3e lustrumconcert

19850101Aan het 3e lustrumconcert op 5 oktober 1985 werkten veel oude bekenden mee zoals: Kon. Symphonie-orkest “Ceacilia” , sopraan Lidy Rekers, bariton Harry Smink, bas Wout Smelt van het AWM en pianist Gezinus Veldman. Het koor onder leiding van Jouke Hordijk opende dit concert met enkele traditionals: “My Lord what a morning” en het overbekende “Nobody knows”. Samen met Lidy Rekers zong het koor:  “Seek ye the Lord”. Het orkest en Gezinus Veldman vertolkten het:  “Ardante” uit het pianoconcert no.21 KV 467 van Mozart. Wout Smelt zong samen met het koor: “Die zwölf Räuber”. Tenslotte waren koor, sopraan, bariton en orkest te beluisteren  in “La Vergina degli Angeli” van Verdi.

Het 2e lustrumconcert vond plaats op 24 april 1980.

Onder leiding van Jouke Hordijk werd een concert ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan uitgevoerd.  Medewerkenden: Lidy Rekers sopraan, Harry Smink bariton, Henk Schierboom hobo, Gezinus Veldman piano en Willem Hendrik Zwart orgel, brachten samen met het koor een gevarieerd programma met werken van o.a. Cesar Franck, Verdi, G.P. Palestrina, S.J. Djeschar e.v.a.

Op 2 mei 1975 vond het eerste lustrumconcert plaats

Medewerking van Kon. Symphonie-orkest: “Ceacilia” en de solisten Hanneke Dinkla sopraan, Fons Krabben bariton en Has Ponten piano. Het geheel stond onder leiding van Henk Schierboom. Het orkest opende het concert met: “Sinfonia de Carena”. Waarna het koor o.a. voor het voetlicht trad met:  “Ecce, quomodo moritur” van Jacob Händel. Koor, orkest en sopraan brachten: “Dir Seele des Weltalls” ten gehore. Hanneke Dinkla met pianobegeleiding zong vervolgens “Non so piu”, uit La nozze di figaro. Bariton Fons Krabben zong o.a Lied “Des Osmin” uit Entführung aus dem Serail. Samen met het koor werd “I got plenty o’nuttin” van George Gershwin gezongen. Koor en orkest besloten dit concert met het inleidingskoor uit de opera Ernani.